12. Lite nyare bilder

Nu har det gått lite mer än 4 veckor och brösten börjar "lägga sig". De har blivit mycket mjukare och äntligen kan jag lyfta saker som vanligt.
Här kommer lite nyare bilder!

11. Massage och solning

Fick veta av BrittMarie att man får massera lite när som. Tydligen är det helt ok att behandla dina bröst som om de vore bröddeg.....då blir min kille glad, haha. Men det viktigaste är att pressa dem upp mot muskeln så att muskeln och huden töjs och släpper implantatet samt neråt så att den nedre delen av huden (under bröstet) töjs och tillåter ett rundare resultat.
Man ska inte sola brösten utan solskydd (20-30, på ärren 50) och helst undvika den direkta solen (när man är topless :P) under de första två månaderna om jag nu har förstått rätt. Om man vill ha fina ärr ska man inte utsätta dem för uv-strålning (sol, haha) annars kan man få pigmentstörningar eller så blir dem mer synliga. Detta gäller nog det första halva året.
Här kommer lite fler bilder från igår (10/5)
Här nere ser man mitt högra bröst.
Och nu mitt lilla cp-bröst på vänstra sidan.
Måste massera vänstra sidan mer. Jag tror jag har större problem med den sidan pga att bröstet har varit lite mindre än det andra. Mindre hud = mindre plats alltså mer massage :)

10. Bh & Co

Efter operationen fick jag två vita tygtoppar som är rätt tighta och pressar ner brösten. Det ska få dem att sjunka längre neråt snabbare. Annars så ska jag ha på mig linne eller annat, även ingenting. Det som man inte ska göra är att ha push-up eller bygel-bh de första 6 månaderna. Visserligen kan man då och då till fest ha på sig såna underkläder men inte för länge för annars kan det hända att brösten ändrar form, även om man redan efter två månader tycker att de ser ut som man ville ha dem.
Det här är till Myntha: Jag har frågat på kliniken och kollat runt lite på nätet och alla säger olika saker när det gäller bygel-bh/push-up och tiden efter 2. eller 3. månaden men vänta iaf tills det har gått minst två månader och använd inte såna bh:er för länge och ofta :) brösten utvecklas ju under ett år i många fall och man vill ju inte förstöra ett redan bra resultat ^^
Nu kommer lite tips om lämpliga underkläder. Jag rekommenderar bikiniöverdelar utan bygel (trekantsbikini). Många satsar på sport-bh:er men de är dyra. Dock kan man köpa några fina på H&M för enbart 150:- och det är inte så farligt. Den här köpte jag:
Bild nummer 2 visar en bikiniöverdel från Warp/Stadium som kostar 150:- och bild 3 och 4 visar en mjuk topp köpt på Lindex för bara 99:-. Denna topp finns i många olika storlekar, svart och vit och den är så skön!!!! Riktigt mjuk, håller inte brösten uppe utan låter dem sjunka så som det ska vara :)

9. Stygn-äventyret

Sitter vid det lilla havet i Jönköping efter att ha varit på första återbesök KKAB (Medical Care). Gud, vad jag blev lurad idag. Först tog
BrittMarie bort plåstren eller kirurgtapet och sen skulle hon använda någon slags sprit för att rengöra ärren innan hon skulle ta bort tråden. Fan, vad det sved i vänstra bröstet eftersom jag har känsel där. Kändes inte alls på högra sidan.
-
Ja, efter det bet jag ihop tänderna för nu skulle hon ju ta resten men nej, hon gav mig spegeln och vad fick jag se? Allt var borta!
OWNED!
Ah ja men ärren är riktigt fina, supertunna och ljusrosa, kommer inte synas sen. Jag måste tapa mina ärr i tre månader med kirurgtape som man kan köpa på apoteket och ska byta en eller två gånger i veckan, beroende på när det behövs. Man kan även smörja in ärren med mjukgörande hudsalva men ska vänta tills den har torkat för annars kommer inte tapet sitta kvar.
Här några bilder:
Lite gult men det börjar bli nåt :)

8. Dag 11 - snabb uppdatering

Jag ska bara skriva lite snabbt för jag fick en förfråga om uppdatering av bloggen.
Ja, Minna! Det går rätt bra med brösten :)
Jag har börjat promenera igen men man känner efter det eller på kvällen att brösten blir ömma. Det skulle man kunna beskriva såhär: stoppa två stora stenar i din bh och gå runt med dem. Det trycker ordentligt kan jag säga men det hjälper att massera. Brösten mjuknar mer och mer men vänstra bröstet hänger fortfarande efter.
Jag har ingen känsel i högra ärret och känner bara lite på undersidan av mitt högra bröst. Mitt vänstra däremot är som innan. Jag känner lite för mycket ibland, haha.
I morgon ska jag till Jönköping på undersökning och så ska de ta bort stygnen. Undrar om det kommer att göra ont men ja, det får man ta.
På tåget har jag tid att slänga upp lite bilder på mina blåmärken, ärren efter undersökningen och så ska jag sprida lite information om träning, massage och bra underkläder :) Det behöver inte vara dyrt, man behöver bara veta var man ska köpa grejerna ^^
BTW! Jag kan ligga på sidan och även på magen fast det senaste med lite stöd av armarna men det går inte än att sova på sidan. Jag vågar inte riktigt men snart så ska det fungera!
Förresten så är det helt omöjligt att springa eller jogga! Skulle inte ens våga göra det med världens tightaste sport-bh. Det känns som om implantaten åker genom hela överkroppen och så gör det ont. det tar nog någon vecka innan jag kan börja jogga igen.
Får inte glömma att skriva om tabletternas biverkningar! De är inte roliga...

7. Vilken överraskning!

Än så länge har brösten inte fått rätt form, etc men jag provade en bh igår på h&m som hade storlek 75C och kuporna var för små... så tydligen behöver jag antingen 80C som sitter lite löst just runt bröstkorgen eller så får jag skaffa 75D...
WTF!!!!
Det var inte riktigt planerat men men. Brösten är ju rätt breda och runda. De står inte ut så mycket som gör att det inte syns så tydligt vilken storlek jag har skaffat och det är jag glad för :)
Här en rolig bild på en bh som jag tyvärr måste slänga nu -.-
Det som inte syns på bilden pga ljuset är att brösten inte riktigt får plats i hela bh:n.
Jag som gillade den så mkt :(
Det lär bli spännande att se hur allting utvecklas :)

6. Dag 5 och lite fler bilder samt hur jag masserar

Det gick mycket bättre att kliva upp idag men man får någon sorts "blood-rush" i brösten när man står upp. De börjar även mjukna en aning men vänstra bröstet är fortfarande lite efter. Jag håller på att massera bröstmuskulaturen så att den inte krampar för mycket på morgonen!
Nu lite uppdatering. Det är dag 5 och såhär ser de ut:
Pga datorkameran är bilderna spegelvända, så här är högra bröstet mitt vänsyra ;) och lite efter :(
Högra bröstet (på vänstra sidan -.-) börjar redan efter 5. dagen få en rundning och detta ger mig hopp!!!!
Nu framifrån:
..............vänster.................................höger.......................(man ser nästan att mitt högra bröst har börjat sjunka)
Det syns rätt tydligt att jag har vältränade bröstmuskler som i sin tur tvingar mig att massera lite extra.
Jag har tidigare publicerat en bild på två massagegrepp och tänkte lägga upp två bilder på hur jag gör det.
Här håller jag ärret eller ger det lite stöd och trycker uppifrån fast inte för hårt.
Och här trycker man underifrån.
Nu sitter jag på bussen och det är första gången med mina nya boobs. KÄNNS INTE BRA!!!!!!
Fick en förfråga om att visa lite äldre bilder. Innan operationen hade jag typ 82 eller 84 cm omfång och bara bröstkorgen 75cm. Så här såg det ut med push-up bh och fodrad bikini:
Glöm inte att allt är fodrat!!!!! Jag hade som sagt knappt en A-kupa och nu kommer jag nog få C eller nåt sånt. Ni ska få veta när jag vet :)
Och så fick man detta på stationen när man kom hem :*)

5. Bilder och dag 3 och 4

Nu har det gått fyra dagar och jag mår mycket bättre men vänstra ärret är svullet och högra bröstet gör ont, haha. Lite av varje får man här. Mina bröst är inte alls runda utan har monsterklyftor uppåt. Läkaren sa att detta kommer att försvinna men hur snabbt, det är frågan. Det går bättre att massera och brösten börjar bli liiite mjukare.
Här kommer några bilder men som sagt, det ser inte så bra ut än.
Fläckarna är borta nu men mina revben gör riktigt ont.
Här syns det inte att de inte är runda men min bikini som jag köpte innan passar iaf :)
man får hoppas att allting kommer att sitta på plats snart :)

4. After-Care

Jag ska hålla mig till några enkla regler:
1. Ha på mig en mjuk topp eller ett linne som ger mina bröst tillräckligt med stöd.
2. Massera enligt schemat 3 ggr om dagen.
3. Ta tabletterna enligt instruktionerna.
4. Duscha, ej bada eller doppa ner kroppen under vatten (pga stygnen)
5. Röra på mig men ej träna eller lyfta tunga saker. (Promenera är dock ok :D)
6. Ej solbad
7. Man ska inte använda någon bh med bygel eller push-up under de första 6 månaderna.
Här en bild på massagetekniken:
Tydligen är det ingen nyopererad kvinna på bilderna för att jag har verklige problem med figur två. Det känns som om man pressar ut implantatet ur snittet under bröstet så jag lägger ena handen und bröstet innan jag pressar lätt på muskeln. På så sätt får muskeln en massage och såret påverkas inte för mycket. Jag hoppas bara att jag inte gör fel men än så länge känns det bäst och mest smärtfritt på det sättet.
Maten är ju också viktig.
När man tar så många tabletter kan det inte vara helt fel att hjälpa levern och njurarna att bli av med så mycket gift, haha. Jag dricker minst två liter om dagen, rör på mig, vilar mycket och försöker äta nyttigt.
Danny är mästarkocken här och skämmer bort mig hela tiden:
Potatis-blomkålsgratäng med takoköttfärsfylld paprika :)
Kräm men chokladbitar och tryffel :D
Och så massor med frukt: avocado, banan, päron, äpplen osv XD

3. Medicin

Ja, man fick en hel del tabletter. Jag betalde 400 SEK för tabletterna och en sort är narkotika klassificerad (OxyNorm).
De första två dagarna ska jag ta:
- Antibiotika på morgonen och på kvällen
- 2 Panodil max 4ggr/dagligen
- 1 OxyNorm max 4ggr/dagligen
Efter andra dagen ska jag börja ta 3 Tradil om dagen (muskelavslappnande).
- Antibiotika på morgonen och på kvällen
- 2 Panodil max 4 ggr/dagligen
- 1 Tradil max 3ggr/dagligen
Om jag har mycket ont får jag ta 1 OxyNorm max 4ggr/dagligen
Sen, när jag är smärtfri ska jag fortsätta ta en Tradil på morgonen och på kvällen i en månad.
GUD, VAD MÅNGA TABLETTER!!!!!
Jag blir lite hög på OxyNorm och har till o med fått lite problem att gå på toan (nummer 2) som inte är så konstigt enligt apotektanten men man får hoppas på att det löser sig, haha.

2. Operationen och första natten på kliniken

Det fanns några saker som jag skulle tänka på före operationen:
1. Jag drack ingen alkohol i lite mer än en vecka.
2. Jag rökte inte i minst en vecka före operationen (är typ feströkare, fast sällan).
3. På kvällen innan och morgonen före operationen tvättade jag håret och min kropp med Descutan som jag köpte på apoteket (150 SEK). Jag fick inte smörja in ansiktet eller kroppen med lotion, kräm eller använda annan sorts smink/parfym.
4. Jag fick äta fram till kl 24 och dricka vatten, etc. fram till kl 3 på natten.
5. Till kliniken skulle jag ta med bara det viktigaste (tandborste, underkläder) för morgonrock, sängkläder och tofflor fanns redan där.
6. Man kunde antagligen betala på kliniken eller i förväg. Jag satte in pengarna en vecka innan och tog bara med mig en utskrift på mitt konto (överföringen)
Jag kom fram kl 8 på morgonen och BrittMarie hälsade mig genast välkommen samt bad mig att byta kläder. Morgonrock och trosor som gällde. Sen fick jag fylla i ett formulär om tidigare sjukdomar eller problem (jag har hjärtarytmi).
Efter en stund kom narkosläkaren till mig och pratade lite. En sjuksköterska som jag då inte hade träffat kom med några tabletter (smärtstillande/lugnande) som jag skulle ta men pytte lite vatten, nästan helt omöjligt men det klarade man ändå :)
Sen kom BrittMarie och informerade den andra sjuksköterskan om att jag då inte hade träffat Ivan än och att jag inte hade behövt ta tabletterna för nu skulle jag vara "flummig" i huvudet när jag skulle möta honom....OCH DET VAR JAG!
Kl 10 fick jag prata med Ivan. Fast mitt mentala tillstånd var inte det bästa. Han tyckte bara att det var kul. Jag ville helst ha 350cc men jag fick prova med bh och linne och han övertygade mig om att välja 375cc. Bra att jag gjorde det!
I samma rum var det en annan tjej som skulle opereras för andra gången på ett år så jag hann i alla fall prata lite med henne om hur det skulle kännas efteråt men ärligt talat, hur mycket man än förbereder sig så blir det ändå lite oväntat. Alla är ju olika och reagerar inte likadant när det gäller smärtor.
Kl 12 kom Anders, en narkosläkarassistent (tror jag) som också skulle vara på kliniken på natten och hämtade mig. Sen väckte han mig efteråt och rullade mig tillbaka till min säng. Det gick riktigt fort och jag kommer ju inte ihåg någonting överhuvudtaget.
Jag sov en stund och sen började jag känna smärtan för första gången men jag tyckte inte att det var så farligt. Det kändes som världens värsta träningsverk och jag vågade bara inte att använda mina bröstmuskler för att sätta upp mig så Anders fick hjälpa mig.
Ulrika och jag fick frukt, mackor, te och vatten men jag kände inte för att äta eller röra på mig som jag borde ha gjort. När jag klev upp på kvällen borstade jag tänderna, åt lite och sedan kände jag bara hur illamåendet kom och jag började kallsvettas. Ja, då spydde jag två gånger och sen var allt ok :)
Jag åt lite, fick medicin och någonting som skulle få hela mitt system att komma igång samt rörde på mig.
Natten var helt ok och jag vaknade kl 6 på morgonen. Det blev en riktigt skön frukost, dusch samt instruktioner om massage och hur jag skulle sköta om mig och mina bröst.
Sen tog jag tåget hem till Danny (en nära väninna) där jag skulle stanna i några dagar.
Här en bild på OP-kartan på mina bröst :)
Och så här såg det ut efter operationen. Vi fick bara en mjuk topp istället för tortyr-bh.
Implantaten sitter väldigt högt uppe men det kommer att bli bättre. Man behöver bara följa instruktionerna, vara tålmodig och förmodligen hålla tummarna en aning :)
Lite info om implantaten:

Bröststorlek innan: knappt A-kupa
Bröststorlek efter: C-kupa
Implantat: Hallongelé, runt, silikon, moderat profil, kohesivitet 1, 375cc, bakom muskeln

1. Kliniken

Detta var mitt rum :)
Det är viktigt att kolla runt och prata med olika personal från olika kliniker. I slutändan bestämda jag ett möte med BrittMarie från Medical Center (KKAB) i Jönköping och jag var både nöjd med priset och informationen jag har fått. Datumet för operationen blev då den 29/4 2011.
Jag fick se massor med bilder på olika bröst (före/efter) och prova olika implantat genom att ta på mig en special-bh. Jag provade 350cc, 375cc och 400cc. 400cc var definitivt för stora för min kropp:
Längd: 163cm
Vikt: ca. 56 kg (vet inte riktigt, är i alla fall vältränad)
BrittMarie sa att jag inte behövde bestämma mig direkt utan jag skulle träffa läkaren (Ivar Letterfors) på operationsdagen och då skulle jag bestämma gemensamt med honom vilken storlek det skulle bli.
Kostnader:

1. Konsultation i februari: 300 SEK
2. Operation: 37 800 SEK
3. Resa fram och tillbaka: 1000 SEK (detta inkluderar 2 konsultationer, operationsdagen, åka hem)
4. Medicin: 400 SEK
Jag har läst en del om Ivan och googlat hans namn och det verkar som om han inte opererar så mycket längre eftersom han börjar bli "gammal", haha. Men det verkar finnas väldigt många tjejer som tycker att han är riktigt duktig och jag får se hur mina bröst kommer se ut om några veckor. Än så länge är jag dock rätt nöjd :)

Plastikkirurgi - Projektet

Sen jag var 16 hade önskade jag mig inget annat än att kunna få bröst, riktiga bröst. Idag är jag 26 och jag gjorde en bröstförstoring för exakt 4 dagar sedan (29/4). Denna blog existerar redan på en annan sida fast på engelska men jag vill framförallt ge svenska tjejer möjligheten att kunna följa min utveckling eftersom jag precis har gjort det och jag kommer nämna ALLT!
Följande saker tycker jag personligen är viktigast att ta upp:
1. Klinik (läkare, pris, etc.)
2. Operationen och första dagen
3. Medicin
4. After-care (massage, mat, etc.)
5. Bilder (självklart!)
6. de första dagarna, första veckan, etc
-> Sedan kommer jag skriva lite då och då om olika saker och tanker som dyker upp. JAg skulle bli väldigt glad om ni som är intresserade ställer frågor eller berättar om egna erfarenheter :)

Välkommen till min nya blogg!

Den här bloggen ska inte innehålla triviala, allmänt tråkiga saker som händer i mitt liv utan ta upp olika problem eller ämnen som jag själv anser vara intressanta, så som naturkosmetik, plastikkirurgi, etc.Jag uppskattar kommentarer, frågor och förslag men tillåter inga förolämpningar eller otrevliga kommentarer.

 

 

/Erzebeth


RSS 2.0